Geplaatst op Geef een reactie

Kelp (Fucus Vesiculosus)

Kelp staat ook bekend onder de namen van fucus, blaaswier of zeewier. Vooral het loof wordt gebruikt voor verdere verwerking. Kelp bevat van nature bioactieve stoffen. Bioactieve stoffen zijn stoffen die een functie hebben. En deze functie kan gezondheid bevorderend zijn. Hierdoor wordt het interessant om bepaalde bioactieve stoffen te verwerken in een supplement.

De Latijnse benaming van kelp is fucus vesiculosus en werd al door de romeinen gebruikt om bepaalde gezondheidsklachten te verlichten. De loof wordt van nature gehaald uit diverse oceanen. Maar wordt het nu ook veel gekweekt door algen boeren.

Kelp ontleed

Kelp bevat heel veel verschillende soorten stoffen zoals mineralen (vooral jodium, maar ook natrium, kalium, suflaten, calcium, magnesium, ijzer, broom, fosfor, koper, chroom, chloor, zink, mangaan, silicium, selenium), mucopolysaccariden (o.a. alginezuur), lipiden (o.a. EPA, AA), sterolen, phloroglucinol, pectine, polyfenolen, mannitol en sorbitol, aminozuren, vitaminen, etherische olie, bromofenolen en acrylzuur. Dit zijn allemaal stoffen die voor de effectiviteit van kelp zorgen. Toch staat kelp vooral bekend om zijn natuurlijke bron van Jodium.

Kelp heeft een stimulerende werking op de schildklier. Verder kan het ingezet worden bij de verhoging van de metabolisme/ stofwisseling. Ook kan kelp een mild laxerende werking geven.1

Wij raden aan supplementen op een verantwoordelijke manier te gebruiken. Lees meer hierover op onze informatie pagina. Of bekijk onze natuurlijke supplementen in onze winkel hier.

1 Omdat op dit moment de gezondheidsclaims nog beoordeeld worden door de Europese commissie mogen er geen claims gemaakt worden op kruidensupplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.