Geplaatst op Geef een reactie

Rhodiola (Rhodiola Rosea L.)

Rhodiola is een van de favorieten kruiden hier bij Selvite. Dit plantje is erg veelzijdig en ondersteunend en zit boordenvol gezondheid bevorderende stofjes. De naam rhodiola is afgeleid van het Griekse “rhudon” wat roos betekent en verwijst naar de rozengeur van de wortels van deze plant. Rhodiola staat bekend als een adaptogeen. Een adaptogeen kan zijn functie aanpassen volgens de specifieke behoeften van het lichaam. Wanneer het lichaam uit balans is, kan het ondersteunen om het lichaam weer in balans te brengen.

De Latijnse benaming van Rhodiola is Rhodiola Rosea L. en werd vroeger in Oost-Europa, Scandinavië en Azië gebruikt bij mentale en fysieke stress, bij depressiviteit, bij vermoeidheid en energiegebrek, om het koude klimaat beter te verdragen, bij ouderdomsverschijnselen, ter preventie van verkoudheden, om het libido te verhogen, etc.. Kortom Rhodiola wordt van oudsher al erg breed ingezet als kruid met positieve eigenschappen.

Rhodiola ontleed

Rhodiola bevat veel verschillende soorten stoffen zoals Fenolglycosiden, fenylpropanoiden, flavonoïden, organisch zuur, fenolzuren en essentiële olie. Dit zijn allemaal stoffen die voor de effectiviteit van Rhodiola zorgen.

Tegenwoordig weten we dat Rhodiola kan werken als een adaptogeen. Een adaptogeen kan ondersteunend werken bij vermoeidheid, geestelijke vermoeidheid, werkdruk of stress, maar ook bij fysieke inspanningen. Zoals bij verminderd prestatievermogen op het werk of bij het sporten. 1

Wij raden aan supplementen op een verantwoordelijke manier te gebruiken. Lees meer hierover op onze informatie pagina. Of bekijk onze natuurlijke supplementen in onze winkel hier.

1 Omdat op dit moment de gezondheidsclaims nog beoordeeld worden door de Europese commissie mogen er geen claims gemaakt worden op kruidensupplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.