Geplaatst op Geef een reactie

Alles over…..Probiotica

Probiotica wordt in de volksmond soms verwart met Antibiotica. Het laatste is een medicijn wat via de (huis)arts op recept verkrijgbaar is, vaak voorgeschreven bij een bacteriële infectie. De Probiotica is een stofje wat vrij te verkrijgen is in zeer verschillende vormen en effectiviteit. Lees verder voor meer informatie over de verschillende probiotica en waar je kunt opletten bij de aanschaf van een Probiotica supplement.

Verder lezen Alles over…..Probiotica
Geplaatst op Geef een reactie

Vitamine C – Ester vorm

Vitamine C in een niet-zure vorm word ook wel de ‘ester’ vorm genoemd. Naast dat deze vorm van vitamine C niet zuur is, heeft zij nog veel meer voordelen. Deze vorm is bijvoorbeeld sneller actief in het lichaam en blijft ook langer aanwezig. Lees hieronder verder over dit slimme stofje en wat zij voor jouw lichaam kan doen.

Verder lezen Vitamine C – Ester vorm
Geplaatst op Geef een reactie

Paardenbloem (Taraxacum Officinale Weber)

Paardenbloem staat ook bekend onder de namen pissebloem, molsla, leeuwentand, paardensla, suikerij of hondensla. De pissebloem zou een verwijzing kunnen zijn vanuit de Franse benaming “pissenlit” . Deze benaming duidt op de vochtwerende eigenschap van dit kruid. Paardenbloem verwijst weer naar het feit dat dit kruid graag door paarden wordt gegeten. De paardenbloem bevat veel bioactieve stoffen wat het zeer geschikt maakt voor een ondersteunend supplement.

Verder lezen Paardenbloem (Taraxacum Officinale Weber)
Geplaatst op Geef een reactie

Cranberry/ Veenbes (Vaccinium macrocarpon)

Cranberry staat bekend onder diverse namen zoals veenbes, moerasbes, kraanvogelbes of stuiterbes. De Latijnse benaming “vaccinium” betekent groenblijvende, bessen dragende struiken. Macrocarpon is te herleiden uit het Grieks en staat voor “groot fruit”. De Engelse benaming Cranberry is waarschijnlijk afgeleid van “cranebird”, kraanvogel, vanwege de bloesem met zijn gebogen bloemsteel, net als de kop en nek van een kraanvogel. Het Nederlandse Veenbes komt doordat deze plant graag groeit op veengrond. De bessen bevatten weer veel bioactieve stoffen wat de bes zeer geschikt maakt voor een ondersteunend supplement.

Verder lezen Cranberry/ Veenbes (Vaccinium macrocarpon)
Geplaatst op Geef een reactie

Echinacea (Echinacea Purpurea (L.))

Echinacea wordt ook wel rode zonnehoed genoemd. Echinacea staat in het Grieks voor Egel (‘echinos’) wat wijst op de stekelige bloemkegel. Purpurea slaat op de purperrode bloemenkleur. Echinacea is tegenwoordig overal te vinden en ook te halen bij jouw tuincentrum voor in de tuin. Echter heeft deze plant naast dat zij erg mooi is, ook veel bioactieve stoffen. Wat haar ook erg nuttig maakt.

Verder lezen Echinacea (Echinacea Purpurea (L.))
Geplaatst op Geef een reactie

Tips en Supplementen na het (Koningsdag)feesten

Supplementen kunnen helpen in het ondersteunen van je gezondheid. Nu zijn we (gelukkig) niet altijd bezig met onze optimale gezondheid en kunnen we door en voor de gezelligheid nog wel eens ons lichaam uit balans brengen. De volgende tips en supplementen zouden jou kunnen helpen om weer sneller in balans te komen na een nacht feesten.

Verder lezen Tips en Supplementen na het (Koningsdag)feesten
Geplaatst op Geef een reactie

Rhodiola (Rhodiola Rosea L.)

Rhodiola is een van de favorieten kruiden hier bij Selvite. Dit plantje is erg veelzijdig en ondersteunend en zit boordenvol gezondheid bevorderende stofjes. De naam rhodiola is afgeleid van het Griekse “rhudon” wat roos betekent en verwijst naar de rozengeur van de wortels van deze plant. Rhodiola staat bekend als een adaptogeen. Een adaptogeen kan zijn functie aanpassen volgens de specifieke behoeften van het lichaam. Wanneer het lichaam uit balans is, kan het ondersteunen om het lichaam weer in balans te brengen.

Verder lezen Rhodiola (Rhodiola Rosea L.)
Geplaatst op Geef een reactie

Kelp (Fucus Vesiculosus)

Kelp staat ook bekend onder de namen van fucus, blaaswier of zeewier. Vooral het loof wordt gebruikt voor verdere verwerking. Kelp bevat van nature bioactieve stoffen. Bioactieve stoffen zijn stoffen die een functie hebben. En deze functie kan gezondheid bevorderend zijn. Hierdoor wordt het interessant om bepaalde bioactieve stoffen te verwerken in een supplement.

Verder lezen Kelp (Fucus Vesiculosus)