Geplaatst op Geef een reactie

Alles over…..Probiotica

Probiotica wordt in de volksmond soms verwart met Antibiotica. Het laatste is een medicijn wat via de (huis)arts op recept verkrijgbaar is, vaak voorgeschreven bij een bacteriële infectie. De Probiotica is een stofje wat vrij te verkrijgen is in zeer verschillende vormen en effectiviteit. Lees verder voor meer informatie over de verschillende probiotica en waar je kunt opletten bij de aanschaf van een Probiotica supplement.

Probiotica ontleed

Probiotica zijn levende bacteriën in een supplement. Deze kunnen een positief effect hebben op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. Er zijn heel veel verschillende soorten stammen bacteriën. Per bacteriestam is het daarnaast belangrijk om de juiste hoeveelheid levende bacteriën binnen te krijgen. Bewaar de probiotica hierom altijd op een koele, droge en donkere plek. De meeste bacteriën behoren tot de Lactobacillus of de Bifidobacterium.

De bacteriën komen binnen via de mond en gaan door de maag heen. Hierom is het aan te raden om een maagzuur werende capsule om de bacteriën te hebben, zodat de bacteriën niet hierdoor worden aangetast. Hierna gaan ze door de dunne darm en dan naar de dikke darm.

Verschillende vormen Probiotica

Probiotica zijn te verkrijgen in verschillende vormen. Je hebt (gefermenteerde) dranken, voeding waaraan dit toegevoegd is of van nature inzit (oa. zuurkool) en als supplement (poeders of capsules). Het voordeel van een supplement is dat je precies weet welke stam bacterie je per dosering binnen krijgt en daarbij hoeveel bacteriën erin zitten. Bij de aanschaf van een supplement kan je er dan ook op letten of er voldoende stammen gebruikt worden. En dat per bacterie stam er genoeg bacteriën in zit, zeker rond de 1 miljard of 10^9 eenheden per dosering.

Voordelen Probiotica

Probiotica spelen een belangrijke rol bij onze stoelgang, maar ook ons immuunsysteem. Op dit moment zijn er nog onderzoeken bezig naar de voordelen van probiotica en is de Europese Commissie aan het bekijken welke effecten al kunnen worden goedgekeurd als claim.

Vaak komt een Probiotica te sprake met het nemen van een Antibiotica. Dit zou kunnen helpen om de darmflora te beschermen tegen de verstorende werking van een antibiotica. En bepaalde klachten hiervan te verlichten. Zie ook deze gids voor meer achtergrond informatie.

Wij raden aan supplementen op een verantwoordelijke manier te gebruiken. Lees meer hierover op onze informatie pagina. Of bekijk onze online winkel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.