Geplaatst op Geef een reactie

Vitamine C – Ester vorm

Vitamine C in een niet-zure vorm word ook wel de ‘ester’ vorm genoemd. Naast dat deze vorm van vitamine C niet zuur is, heeft zij nog veel meer voordelen. Deze vorm is bijvoorbeeld sneller actief in het lichaam en blijft ook langer aanwezig. Lees hieronder verder over dit slimme stofje en wat zij voor jouw lichaam kan doen.

Vitamine C kennen we als een van de bekendste vitamine soort voor ons lichaam. Vrijwel overal in het lichaam wordt deze vitamine gebruikt. Denk aan het immuunsysteem, het geheugen, de huid en de energiehuishouding. Verder draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen, die helpt de huid te verstevigen en helpt vitamine C de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Helaas kunnen wij deze vitamine niet (meer) zelf aanmaken. We halen deze vitamine uit een gezond en gevarieerd voedingspatroon en je kan een aanvulling op de voeding nemen in de vorm van een voedingssupplement.

WEL / NIET AANVULLEN

Wanneer je een aanvulling zou kunnen gebruiken is afhankelijk van je voedingspatroon en je levensstijl. Wanneer je bijvoorbeeld (te) weinig fruit en groente eet, bij zwaar fysiek werk, bij stress situaties of wanneer je een roker bent. Ook wanneer je regelmatig blootgesteld wordt aan luchtvervuiling of veel sport kan een aanvulling aan te raden zijn.

ESTER-VORM KIEZEN

Vitamines heb je in verschillende vormen die zo ook weer verschillende voordelen kan bieden. Een ‘gewone’ vitamine C, zoals l-ascorbinezuur, wordt de stof in het lichaam eerst omgezet in een actieve vorm (metaboliet). Bij een ester vorm hoeft het lichaam dit niet te doen.  Hierdoor is deze vorm sneller actief in het lichaam en blijft zij langer aanwezig.

Wij raden aan supplementen op een verantwoordelijke manier te gebruiken. Lees meer hierover op onze informatie pagina. Of bekijk onze natuurlijke supplementen in onze winkel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.