Geplaatst op Geef een reactie

Paardenbloem (Taraxacum Officinale Weber)

Paardenbloem staat ook bekend onder de namen pissebloem, molsla, leeuwentand, paardensla, suikerij of hondensla. De pissebloem zou een verwijzing kunnen zijn vanuit de Franse benaming “pissenlit” . Deze benaming duidt op de vochtwerende eigenschap van dit kruid. Paardenbloem verwijst weer naar het feit dat dit kruid graag door paarden wordt gegeten. De paardenbloem bevat veel bioactieve stoffen wat het zeer geschikt maakt voor een ondersteunend supplement.

Paardenbloem ontleed

Paardenbloem bestaat uit zo een 200 verschillende ondersoorten en is bijna wereldwijd terug te vinden. Het bevat van nature veel verschillende soorten stoffen zoals bitterstoffen, pentacyclische triterpene alcoholen, fytosterolen, vetzuren, suikers, flavonoïden, fenolzuren, mineralen, betacaroteen, vit B1, B2, B3, choline, Vit C, enzymen, slijmstoffen of tannines.
Dit zijn allemaal stoffen die voor de effectiviteit van de paardenbloem zorgen.

Paardenbloem staat bekend als een ondersteuner van de lever en werkt vocht afdrijvend. Dosering hierbij is belangrijk en wanneer je niet goed weet welke hoeveelheid je kan nemen, is het verstandig om dit uit een veilig supplement te halen. Paardenbloem wordt ook vaak gebruikt als ondersteuner bij detox-kuren en/of in stoelgangformules. 1

Bij het nemen van een vocht afdrijvend middel is het verstandig om goed te blijven drinken en op te passen wanneer je andere medicatie inneemt die verwerkt worden in je lever of nieren. Vraag dit altijd na bij jouw (huis)arts en of specialist. Wij raden aan supplementen op een verantwoordelijke manier te gebruiken.

Lees meer hierover op onze informatie pagina. Of bekijk onze online winkel hier.

1
Omdat op dit moment de gezondheidsclaims nog beoordeeld worden door de Europese commissie mogen er geen claims gemaakt worden op kruidensupplementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.