Geplaatst op Geef een reactie

Spijsvertering

Je spijsvertering verteert alles wat jij in je mond stop om tot deeltjes die door het lichaam kan worden opgenomen. Het eten en drinken komt in je mond binnen, wordt behandeld en in kleine stukjes geknipt waarna het via de darmen kan worden op genomen in de bloedbaan. Dit duurt zo ongeveer 24 tot 28 uur, maar kan per persoon verschillen.

Spijsvertering ontleed

Jouw eten en drinken gaan door verschillende kanalen heen om verteerd te worden. Denk aan de mond, slokdarm, maag, dunne en dikke darm (met als hulpjes alvleesklier, galblaas en de lever), endeldarm en de anus.

Klachten spijsvertering

Wanneer je last hebt van klachten, met je spijsvertering, kan dit verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden van oorzaken zijn stress, hormonen, ongezonde voeding of misschien wel een voedselallergie. Je zou bij klachten bij de spijsvertering de volgende algemene tips zelf kunnen toepassen:

  • Drink genoeg water
  • Eet (extra) vezels
  • Eet gezond
  • Kauw het eten goed fijn
  • Neem de tijd bij je maaltijden

Supplementen en de spijsvertering

Supplementen die de spijsvertering kunnen ondersteunen bij klachten zijn bijvoorbeeld de paardenbloem, berkenblad, inuline vezels, Geelwortel (kurkuma) of een goede PRObiotica.

Wij raden aan supplementen op een verantwoordelijke manier te gebruiken. Lees meer hierover op onze informatie pagina. Of bekijk onze online winkel hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.